DONORS

VIŠE OD 50% ROMKINJA UDAJE SE PRIJE 18 GODINA
BEOGRAD: Аktivistkinja Romske ženske mreže prošetale su Kenz Mihajlovom ulicom kako bi skrenule pažnju na sklapanje maloljetnih brakova koje predstavlja kšenje ljudskih prava djece i žena.
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)
Slavica Vasić iz Romskog ženskog centra „Bibija“ kaže da se više od 50% Romkinja udaju prije negoli navrše 18 godina i smatra da concise blancpain replica watches se država nedovoljno angažira u rješavanju ovoga problema.
Do sada se uvijek govorilo da je to romska tradicija i u to nećemo dirati. To nije romska tradicija to je problem društva. Ako bilo koje dijete ne dođe u školi trebamo se zapitati zašto ga nema između ostalog govori Slavica Vasić.
Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da je svaka druga pritužba za diskriminaciju po osnovi nacionalnosti podignuta od strane Roma, a pritužbe se uglavnom odnose na postupak zapošljavanja, ostvarivanja socijalnih i zdravstvenih prava i atmosveri na poslu.
Godinama su pripadnici romske nacionalne manjine u samome vrhu kada govorimo o diskriminaciji, mi o tome stalno informiramo skupštinu i druge organe. Procenat postupanja po našim preporukama je između 80 i 90 posto, rekla je Janković i dodala da su za probleme maloljetnih brakova zadužene practical rolex gmt-master copy prije svega instutucija socijalne zaštite.
Kada je u pitanju njihov rad, kaže Janković od ključne je važnosti da se odluke donose bez oslanjanja na stereotipe. Svaki konkretan slučaj mora da se rješava uzimajući u obzir okolnosti samo iz tog slučaja.
Šetnja je dio 21. 03. 2018 je kampanje „Romkinje imaju ljudska prava“koja se provodi u u okviru kampanja „Mjesec ženskog aktivizma“ koja traje od 8. ožujka - 08 travnja, kada se obelježava Međunarodni dan Roma i Romkinja.
Izvor: Tanjug

More News

Nasilje nad ženama

Zadnjih nekoliko godina postoje više organiziranih aktivnosti za podizanje svijesti građana borbi protiv nasilja a posebno nad ženama. Nažalost,... read more

Romskoj djeci treba otvoriti

Ramiza Memedi: Romskoj djeci treba otvoriti veće mogućnosti za umjetničko stvaralaštvo August 18, 2019 103 Podijelite s drugima na Facebooku!... read more

ROMSKE OBITELJI SU IPAK PRESE

Bez obzira na žestoke i verbalne prosvjedie i fizičkih blokada zgrade kojoj su pribjegli prošloga tjedna nisu pomogli stanovnicima Novog Petrušev... read more

ROMSKE OBITELJI SU IPAK PRESE

Bez obzira na žestoke i verbalne prosvjedie i fizičkih blokada zgrade kojoj su pribjegli prošloga tjedna nisu pomogli stanovnicima Novog Petrušev... read more