7 Bolja budućnost | Šarin veliki rječnik i Šarina velika knjiga boja

DONORS

Šarin veliki rječnik i Šarina velika knjiga bojaŠarin veliki rječnik je četvorojezični (romski, hrvatski, francuski, engleski) i može poslužiti svoj djeciŠarin veliki rječnik i knjiga boja u školi, bez obzira na nacionalnost. Tiskan je u tisuću primjeraka i podijeljen je u školama, vrtićima, prigodom posjeta djeci u naseljima, kao i svim zainteresiranim, građanima za dane udruga koje svake godine organizira Grad Zagreb.

Šarina velika knjiga boja, oblika i brojki je zapravo dvojezični slikovni rječnik, hrvatsko-romski za djecu, a publiciran je 2002. i 2003. godine. Smisao tog dvojezičnog rječnika je prvenstveno pomoć romskoj djeci koja žive u romskim naseljima da lakše žive i na zabavan način svladaju hrvatski jezik.

Riječnik je također podijeljen po školama i knjižarama, s naglaskom na škole u kojima ima romske djece. Podjelom rječnika htjeli smo pomoći djeci da se bolje integriraju u školu i društvo, jer upoznavanjem druge djece romskim jezikom daje se izniman doprinos boljoj integraciji i većoj toleranciji u društvu.